Gebruikersrollen  AdminPersoneel✗ Externe medewerker✗ Pulse gebruiker

* Geschatte tijdsbesteding: 1 à 2 uur

Hier zijn we terug! Hopelijk heb je de stappen uit de vorige mail succesvol kunnen voltooien. Indien dit niet zo is, neem zeker even contact op met je CSM. Deze week gaan we verder met de volgende belangrijke topics die jullie onder de knie dienen te krijgen.

Symbolen in Silverfin

Silverfin werkt met verschillende symbolen/icoontjes. Vooraleer we in een dossier gaan duiken is het belangrijk dat we een onderscheid kunnen maken tussen deze verschillende symbolen. De uitleg over de verschillende symbolen vind je in het volgende artikel of deze masterclass.

Verschillende templates/rekeningen in Silverfin

Als je eenmaal de verschillende symbolen onder de knie hebt kunnen we er een eenvoudig dossier bijnemen (denk hierbij bijvoorbeeld aan een dossier waarin er vaste activa, leningen, rekening-courant, banken, etc... in voorkomen).

Op dit ogenblik heb je reeds de synchronisatie kunnen maken met het boekhoudpakket of de data manueel opgeladen in Silverfin zodat je hiermee aan de slag kunt gaan.

Je zult nu voor jezelf moeten gaan kiezen welke rekeningen/toelichtingen je wenst te verklaren voor dat dossier.

Belangrijke vragen die je je voor dit eerste dossier zal moeten gaan stellen zijn:

• Wens ik de individuele investeringsrekeningen te verklaren of wens ik de vaste activa in 1 overzicht (template “vaste activa”) te verklaren?
  • Wens ik de individuele bankrekeningen te verklaren of wens ik dit in 1 overzicht (template “liquide middelen”) te verklaren.
  • Wens ik de individuele eigen vermogensrekeningen te verklaren of wens ik dit in 1 overzicht (template “eigen vermogen”) te verklaren?
  • Wens ik de individuele Btw-rekeningen te verklaren of wens ik dit in 1 overzicht te verklaren (template “BTW-saldo”).
 Als een rekening/toelichting een ster heeft, wil je dat deze wordt verklaard.

Meer informatie over hoe je de rekeningen bepaalt die een ster moeten krijgen, vind je in dit artikel.

In onderstaande Masterclass tonen we hoe je specifiek een rekening of een toelichting kan gaan verklaren.

We zijn er ons uiteraard van bewust dat sommige toelichtingen niet zo eenvoudig lijken in het begin. Ben je niet helemaal mee met de toelichting 'vaste activa', 'leningen & leasings' of de 'interestberekening'? Neem dan zeker even een kijkje naar deze Masterclass.

Korte samenvatting van jullie to do's deze week

1. Kennis van de symbolen in Silverfin
  2. Kennis gebruik rekeningen en toelichtingen in Silverfin
  • Bepalen welke rekeningen/toelichtingen je wil verklaren
  • Zelf proberen enkele rekeningen/toelichtingen te verklaren in een eenvoudig dossier

Had je graag ook nog andere zaken in detail bekeken van Silverfin? Neem dan gerust even een kijkje in onze uitgebreide helpdesk. Nog niet gevonden wat je zoekt? Aarzel zeker niet om je CSM even een mailtje te sturen deze week!