Dit artikel beschrijft een stapsgewijs proces voor het opzetten van synchronisatie tussen AFAS en Silverfin. Het behandelt het toevoegen van een nieuwe app connector, het importeren van GetConnectors, het genereren en indienen van een Token en het synchroniseren van je dossier met AFAS.

INHOUDSTAFEL

Hoe kan ik een synchronisatie met AFAS op kantoorniveau instellen?

Om dit op te zetten, volg je de volgende stappen. Let op dit kan enkel door gebruikers gedaan worden die admin rechten hebben in Silverfin.

1. Ga naar de start pagina in Silverfin en bovenaan links klik op de tab 'Syncs'.
  2. In het volgende scherm, vind je aan de rechterkant een groene knop met 'Nieuwe sync toevoegen'.
  3. Kies Afas sync uit het drop-downmenu en klik op 'Connect'.
  4. Vul de naam, token en Omgevings-ID in.

Hoe kan ik een Token verkrijgen?

Stap 1: Nieuwe App connector toevoegen

1. Log in op AFAS Profit.
  2. Navigeer naar Algemeen>Beheer>App connector.
  3. Klik op Nieuw.
  4. Voeg een nieuwe App connector toe met deze instellingen:

a. Omschrijving: Silverfin

b. Automatisch token genereren: Ja

c. Maak een nieuwe gebruikersgroep aan: Ja

d. Maak een nieuwe gebruiker aan: Ja

Stap 2: GetConnectoren toevoegen

1. In de App connector-wizard, ga naar de volgende stap voor het toevoegen van GetConnectoren.
  2. Klik op Acties > Importeren om de GetConnectoren te importeren die je onderaan dit artikel kan terugvinden (de bijlage).

Stap 3: Token genereren en omgevings-URL bezorgen aan Silverfin

1. Klik op voltooien.
  2. Het gegenereerde token moet worden ingesteld in Silverfin, zodat de autorisatie kan plaatsvinden.
  3. Voeg het gegenereerde token toe in de synchronisatie-wizard.
Het Token ziet als volgt uit: <token><version>1</version><data>58A1C697C5F3476F838199C0412F625C4F2C46E4CEA6735454FDBB9EEBEBD48</data></token>

Wat is mijn Omgevings-URL?

Jouw omgevings-URL in AFAS ziet er zo uit: https://12345.rest.afas.online/
Het cijfergedeelte (in dit voorbeeld 12345) is jouw unieke omgeving in AFAS.

Hoe kan ik dossier syncen met AFAS?

Om al een bestaande connectie in jouw dossier te koppelen kan je hiervoor de volgende stappen volgen:

1. Ga naar het gewenst dossier en aan de rechterkant heb je de knop 'Dossier bewerken'.
  2. Klik op het tabblad 'Sync'.
  3. Daarna klik je op de knop 'Sync instellen'.
  4. In het volgend scherm, krijg je de volgende 2 opties:
  5. Als je de eerste optie hebt gekozen, is het belangrijk dat je hier ook een sync startdatum kiest.
  6. Kies dossier referencie uit het drop-downmenu.

De AFAS -synchronisatie heeft moeite met grote dossiers en kan lang duren. We plannen geen updates. Voor grote dossiers raden we aan deze handmatig op te laden.