*Geschatte tijdsbesteding: 1-2 uur

Naast de workflows ‘Jaarrekening’ en ‘Vennootschapsbelasting’, dewelke specifiek voor een vennootschap zijn,

kunnen jullie in Silverfin ook gebruik maken van de workflow ‘Eenmanszaken’. Deze workflow werkt op intuïtief op dezelfde manier als het ‘Werkdossier’ in Silverfin.
We raden jullie dus aan altijd te starten met te werken in het ‘Eenmanszaken Werkdossier’ aangezien de informatie van hieruit alvast zal doorstromen naar de workflow ‘Eenmanszaken’.

Inhoudstafel

Introductie

• Dankzij deze workflow kan je de verwerking en de afsluiting van al je eenmanszaken afwerken, zonder dat je hiervoor Silverfin moet verlaten.
    Let wel: deze workflow geldt enkel voor Eenmanszaken.
  • De workflow gebruikt de real-time data, uit je boekhoudpakket en dat al in Silverfin is opgeslagen en verklaart, om aan de hand van de juiste standaardtemplates je eenmanszaken af te werken. Denk aan het finaliseren van beroepskosten, het berekenen van een eventuele investeringsaftrek voor eenmanszaken, sociale bijdragen, belastingkrediet.
  • Verder kan je ook tijdens het afsluiten van je eenmanszaak de aangifte van de PB klaarmaken. De in te vullen codes verschijnen in Silverfin.

Hierdoor werk je niet alleen sneller en efficiënter, door een heleboel foutgevoelige stappen te elimineren, lever je ook kwalitatief betere dossiers af.

Voeg de workflow toe in uw dossier(s)

Je kan zelf kiezen in welke van jouw dossiers je graag de workflow Eenmanszaken wenst toe te voegen.

Dit kan op 2 manieren:

1. Je voegt per dossier manueel de workflow toe. In jouw dossier klik je op 'Voeg workflow toe' en kies je voor de workflow Eenmanszaken.
  2. Je voegt de worfklow toe in alle dossiers, of een groot deel van jouw dossiers, die allen gebruik maken van hetzelfde 'dossiersjabloon' (dit werd op kantoorniveau bepaald). Een admin-user kan dit instellen door te gaan naar 'Sjablonen' en het 'dossiersjabloon' in kwestie te selecteren, waar hij de workflow aan wenst toe te voegen.

In dat dossiersjabloon kan je een of meerdere aanvullende workflows toevoegen.

Masterclass

In deze masterclasses wordt stap per stap uitgelegd hoe elke toelichting werkt en welke templates uit het werkdossier gekoppeld zijn. We raden je deze masterclasses te bekijken voor je effectief aan de slag gaat met de workflow.