Dit artikel biedt richtlijnen voor het overnemen van een klantdossier van een vorige accountant met behulp van Silverfin. Het schetst de stappen voor het overdragen van dossiers aan het begin en tijdens het boekjaar en geeft aanvullende aanbevelingen voor een soepele overgang.

Inhoudstafel

Als je een dossier moet overnemen van een vorige accountant die ook Silverfin gebruikt, kun je het dossier niet direct aan je eigen dossierlijst toevoegen vanwege privacyredenen. Gelukkig zijn er alternatieven afhankelijk van de timing van de overdracht.

Overdracht aan het begin van het boekjaar

Als je een dossier moet afsluiten per 31/12/X en de overdracht vindt plaats op 01/01/X, kun je:

• Bij een manuele upload: Importeer de proef- en saldibalansen per 31/12/X voor het volledige jaar.
  • Bij synchronisatie: Start de synchronisatie op 01/01/X.

Overdracht tijdens het boekjaar

Als de overdracht plaatsvindt op bijvoorbeeld 01/04/X:

• Bij een manuele upload: Combineer de proefbalans en saldibalansen per 31/03/X en 31/12/X in één dossier en upload dit per 31/12/X.
  • Bij synchronisatie: Voeg de proefbalans en saldibalansen per 31/03/X en 31/12/X samen, upload ze handmatig per 31/12/X en stel de synchronisatie in vanaf 01/01/X+1. Synchronisatie kan alleen aan het begin van het boekjaar worden gestart.

Aanvullende Aanbevelingen

• Verkrijg altijd de proefbalans en saldibalans van het vorige boekjaar vóór de overdracht. Dit is nuttig voor het verifiëren van waarden, zoals in de "vaste activa" sjabloon.
  • Silverfin vergelijkt de waarde per 01/01/X met de waarde per 31/12/X-1 om te bepalen of een template moet worden afgestemd (groen bol toegewezen).