Dit artikel legt uit hoe je de rapporteringsfrequentie in Silverfin kunt aanpassen. Het biedt stapsgewijze instructies voor het wijzigen van de frequentie, evenals richtlijnen over wat te verwachten bij het verhogen of verlagen van de frequentie van je dossier.

Inhoudstafel

De rapporteringsfrequentie verwijst naar het interval waarop financiële gegevens in Silverfin worden voorbereid en verstrekt of gecommuniceerd aan relevante partijen (bijvoorbeeld belanghebbenden, eindklanten). Rapporten kunnen op maandelijkse, kwartaal- of jaarlijkse basis worden voorbereid.

Hoe de rapporteringsfrequentie te wijzigen

1. Ga naar 'Dossier bewerken'.
  2. Selecteer het tabblad 'Periodes'.
  3. Kies je nieuwe frequentie uit de beschikbare opties.
  4. Klik op 'Aanpassingen Opslaan' om de wijzigingen toe te passen.

Verlagen van de frequentie

Wanneer je de frequentie verlaagt (bijvoorbeeld van maandelijks naar jaarlijks), zal Silverfin de periodes die bij de oude frequentie horen wissen. Dit resulteert in het verlies van alle gegevens die aan die periodes zijn gekoppeld. Bijvoorbeeld, als je van een maandelijkse frequentie overschakelt en een tussentijdse sluiting heeft op 30/06, zal het wijzigen naar een jaarlijkse frequentie de periode van 30/06 verwijderen, evenals alle gegevens die eraan zijn gekoppeld. Als je onzeker bent over de gevolgen, neem dan contact op met ons Support voor advies.

Waarschuwing Je ziet een waarschuwingsbericht als  je de frequentie probeert te wijzigen, waarin staat dat gegevens verloren kunnen gaan.

Verhogen van de frequentie

Wanneer je de frequentie verhoogt (bijvoorbeeld van jaarlijks naar maandelijks), zullen nieuwe periodes niet automatisch verschijnen als je gegevens manuel heeft geüpload. Dit kan ervoor zorgen dat sommige periodes in het overzicht van periodes grijs worden weergegeven.

• Bij manuele geüploade dossiers: Je moet nieuwe periodes handmatig toevoegen door de knop 'Nieuwe Periode Toevoegen' op het overzichtsscherm van de klant te gebruiken. Gegevens die handmatig in sjablonen zijn ingevoerd, blijven in het eindjaarboek en worden niet herverdeeld naar nieuwe periodes.
  • Bij gesynchroniseerde dossiers: Als je dossier gesynchroniseerd is, zal Silverfin automatisch nieuwe periodes aanmaken op basis van de boekhoudperiodes van de transacties die uit het boekhoudsysteem zijn opgehaald.

Als u verdere hulp nodig heeft of vragen heeft over het wijzigen van de rapporteringsfrequentie, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam.