Leer hoe je door de instellingen kan navigeren in het Silverfin platform om boekjaren aan te passen zodat je verzekerd bent van accuraat rapporteren en naleving.

Inhoudstafel

Hoe kan ik boekjaren aanpassen?

Stap 1: Ga naar het gewenst dossier waar je aan de rechterkant de knop 'Dossier bewerken' hebt.

Stap 2: Ga naar de tab 'Periodes'.

Stap 3: In dit overzicht maak je de nodige aanpassingen.

1. Als jouw dossier gelinkt is met een boekhoudpakket, dan selecteer je eerst “Stel de boekjaren handmatig in”.
  2. Daarna kan klik je op datum die wilt aanpassen, dan kan je aan de hand van de kalender of manueel intypen het aanpassen.
  3. Onder het overzicht, krijg je een groene knop waar je de aanpassingen kan opslaan.
Boekjaren mogen niet langer dan 2 jaar zijn en de start- en einddatum van een periode mogen niet hetzelfde zijn.

In welke gevallen kan ik boekjaren aanpassen?

Er zijn 2 gevallen waar je dit kan aanpassen:

1. De startdatum van het eerste boekjaar kan aangepast worden als de achterliggende ledger geen aanpassing nodig heeft.
  2. Einddatum van het boekingsjaar aanpassen als de achterliggende ledger geen aanpassing nodig heeft

Als je de pop-up scherm krijgt bij het aanpassen van het boekjaar, gelieve Support hiervoor te contacteren. Deze melding wil zeggen dat Support nog enkele achterliggende aanpassingen moet doorvoeren op de achtergrond, voordat de boekjaren staan zoals gewenst.

Wanneer je contact op neemt met Support, gelieve altijd de volgende gegevens te bezorgen:

1. Link naar het klantdossier
  2. Eerste boekjaar (DD/MM/JJJJ) - (DD/MM/JJJJ)
  3. Huidig boekjaar (DD/MM/JJJJ) - (DD/MM/JJJJ)
  4. Gewenst nieuw boekjaar (DD/MM/JJJJ) - (DD/MM/JJJJ)
  5. Volgende periodes (DD/MM/JJJJ) - (DD/MM/JJJJ)

Kan ik mijn openingsbalans en ingehouden winsten overbrengen?

In beide gevallen, manueel en gesyncte dossiers waar boekjaren manueel aangepast kunnen worden, krijg je de optie om de openingsbalans  en  ingehouden winsten overbrengen over te brengen.

Om de winst of het verlies van het voorgaande jaar door te rollen naar de hudige jaar, moet je de  ingehouden winsten rekening specificeren.

Let op dat overdracht van de winst of het verlies enkel van toepassing is voor NL and UK markt.