Dit artikel introduceert de Silverfin Assistant, jouw digitale collega die ontworpen is om automatisch klantdossiers te controleren en belangrijke kwesties te identificeren. De Assistant helpt je accountancyprocessen te stroomlijnen door ontbrekende boekingen te vinden, significante wijzigingen te signaleren en meer. In dit artikel leer je hoe je de Silverfin Assistant activeert, gebruikt en optimaal benut.

Inhoudstafel

Belangrijke informatie

• de Silverfin Assistant werkt het beste met een gestandaardiseerd rekeningstelsel in je dossiers. Zorg ervoor dat je de Silverfin BE Mapping-lijst in je omgeving hebt geactiveerd en het dossier hebt gekoppeld waarin je de Silverfin Assistant wilt laten draaien.
  • alle checks worden automatisch uitgevoerd.
  • je kunt To Do's genereren op basis van de checks om het afsluitingsproces te stroomlijnen.
  • mocht je de Silverfin Assistant niet in je dossier zien, vraag dan zeker hulp aan je CSM of stuur jouw vraag door naar support@silverfin.com.

Wat zijn de voordelen van Silverfin Assistant?

• documenteer uitzonderlijke boekingen: houd ongebruikelijke transacties bij en leg deze uit.
  • tag collega's voor controle: zorg ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien door collega's te taggen voor een second opinion.
  • vraag klantinformatie op: vereenvoudig adviesgesprekken door de benodigde informatie van klanten op te vragen.
  • bereid je voor op adviesgesprekken: bereid je voor op klantgesprekken met georganiseerde documentatie.

Wat kan de Silverfin Assistant voor je doen?

• vind ontbrekende boekingen: identificeer snel ontbrekende boekingen in je dossiers.
  • waarschuw bij ongebruikelijke saldi: ontvang meldingen bij onverwacht hoge of lage saldi.
  • spot significante wijzigingen: detecteer belangrijke veranderingen in financiële verhoudingen.
  • controleer grootboekupdates: vind ontbrekende updates in je grootboekrekeningen.
  • overzicht van ontbrekende gegevensverzoeken: zie welke informatie nog nodig is.
  • stel adviesgespreksonderwerpen voor: krijg ideeën voor het starten van discussies met klanten.

Wanneer gebruik je de Silverfin Assistant?

• bij de voorbereiding van de afsluiting: maak To Do's aan om een soepel afsluitingsproces te garanderen en fouten of ontbrekende gegevens te verminderen.
  • bij nazicht van de afsluiting: gebruik gedocumenteerde voorbereidingen en extra controles (bijv. marges, financiële verhoudingen, wijzigingen) om nauwkeurigheid te bevestigen.
  • bij tussentijds resultaat of advisering: beheer centrale documentatie (bijv. afschrijvingen, andere periodieke kosten en opbrengsten), bereid je voor op tussentijdse beoordelingen en identificeer adviesmogelijkheden.

Hoe activeer je de Silverfin Assistant?

De Silverfin Assistant kan op 2 niveaus worden geactiveerd:

Dossieroverzichtsniveau

• klik op de 'Actie'-knop om de Assistant te starten.

Workflowniveau

• open de sjabloon 'Silverfin Assistant - opvolging' om de Assistant te starten.

• klik op de knop 'Start Silverfin Assistant'. Als je dossier nog niet is gemapt, doe het dan eerst met behulp van de BE Mapping-lijst. De Assistant verzamelt gegevens en werkt het beste met een gekoppeld dossier.

Een rood driehoekje geeft aan dat je het overzicht van de Silverfin Assistant-checks nog niet ten minste één keer hebt bekeken.

Hoe ga je verder met Silverfin Assistant?

Controleren op afwijkingen

• waneer je de Silverfin Assistant gebruikt, zal het een lijst met potentiële afwijkingen in je dossier weergeven, zoals ontbrekende boekingen of onvolledige rekeningen.
  • checks zijn specifiek voor de periode en van toepassing op de periode waarin je je momenteel bevindt.

Actie ondernemen

• maak een To Do aan op basis van check: klik op de controle om een To Do toe te voegen en een gebruiker op de hoogte te stellen. Dit heeft invloed op de voortgangsbalk van de workflow.
  • raadpleeg het communicatiepaneel: bekijk To Do's en de suggesties en aanbevelingen van de Assistant in het communicatiepaneel.
  • afvinken: verwijder de check van de lijst voor de huidige periode.
  • verbergen: grijs de check uit. Verborgen controles blijven zichtbaar totdat je de pagina vernieuwt. Als je per ongeluk een check verbergt, kun je deze weer zichtbaar maken door op de controle te klikken en 'Dit is toch een goede check' te selecteren.
  • gebruik de 'Feedback'-knop om suggesties voor verbeteringen te geven.
Als je vragen hebt of verdere uitleg nodig hebt, neem dan contact op met je Customer Success Manager.

Video over Silverfin Assistant