Lees in dit artikel hoe je handmatig gegevens kunt importeren naar een vorige periode en de automatische synchronisatie kunt herstellen om je gegevens nauwkeurig en up-to-date te houden.

Volg deze stappen om handmatig gegevens in te lezen in een vorige periode:

1. Schakel actieve synchronisatie uit: Als er een actieve synchronisatie in het dossier is, moet je deze eerst uitschakelen.

• klik op de knop 'Dossier bewerken' in het dossieroverzicht.
  • selecteer het tabblad 'Sync'.
  • klik op 'Sync veranderen'.
  • kies de optie om over te schakelen van de huidige automatische synchronisatie naar manueel opladen.

2. Gegevens manueel importeren: Zodra de synchronisatie is uitgeschakeld, kun je gegevens manueel in een vorige periode inlezen.

• klik op de knop 'Nieuwe periode toevoegen' in het dossieroverzicht.
  • selecteer 'Bestand uploaden'.

Kies niet voor 'een lege periode maken', omdat deze optie alleen toestaat om gegevens in latere periodes te uploaden.

3. Heractiveer synchronisatie: Nadat de gegevens zijn ingelezen, kun je de synchronisatie opnieuw inschakelen.

• klik op de knop 'Dossier bewerken' in het dossieroverzicht.
  • selecteer het tabblad 'Sync'.
  • klik op 'Sync instellen'.
  • kies de optie om over te schakelen van manueel opladen naar een automatische synchronisatie.
  • selecteer je synchronisatie- en overdrachtsdatum.
  • bewaar de wijzigingen op.
Let erop dat je de juiste overdrachtsdatum instelt. Anders kunnen de net geïmporteerde gegevens door de synchronisatie worden overschreven. De overdrachtsdatum moet overeenkomen met de startdatum van de boekjaar.